Så tillagas ostsufflé }

Så tillagas ostsufflé }

Ostsufflé tillagas på samma sätt som andra suffléer.

Pågående arbete.

Dessertostar kan med fördel friteras och serveras som efterrätt. Osten får inte vara för rinnig, inte heller en hårdost och måste paneras för att hålla ihop. Friterad camembert med hjortronsylt är en klassiker, gärna med friterad persilja till. Tänk på brandrisken, ha lock tillhands för att kväva eld. Fyll inte olja i kastrull till mer än halva volymen. Läs mer: Om fritering.

Halloumi Tofu

Ostfondue

Tid & temperatur: Camembert 2-3 min i 190°C.

  • Värm upp oljan till 190°C. Kontrollera värmen.
    Ha hålslev, sylt och tallrikar, samt lock tillhands.
    Finhacka persilja. Bred ut hushållspapper på ett fat.
  • Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet. Tillsätt salt.
  • Börja med att fritera persiljan (utan panering) i cirka halvminuten tills den mörknat och blivit krispig.
    Lägg över på hushållspappret för avrinning.
  • Laga en eller högst två ostbitar i taget. Skär osten i portionsbitar och doppa den i frityrsmeten.
  • Lägg ner osten försiktigt i den heta oljan med hjälp av en hålslev.
    Fritera ett par minuter tills smeten stelnat och fått härligt ljusbrun färg.
  • Ta upp osten och lägg över på hushållspapper. Fortsätt med nästa ostbit.
  • Servera snarast med persilja och hjortronsylt.
Läs mer

Så tillagas suffléer

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj